en liten suksesshistorie med drive

1981 ble AK Techotel stiftet under navnet AK Radio. l starten bestod firmaet utelukkende av Klaus Ahrenkilde. Som en driftig ung ingeniørstuderent som ville bedre sin økonomi, syklet han rundt og hentet TVer til reparasjon. Verkstedet befant seg i studentleiligheten hans i 5. sal. 

Det ble til slutt så mye å gjøre at han måtte ansette en teknikker og leie et lokale for å oppbevare alle TVene. Lokalet var en kjeller under Hotel Danmark. Det var også det første hotellet som henvendte seg til Klaus for å kjøpe eller lease TV. 

I dag er Klaus Ahrenkilde fremdeles eier og direktør i AK Techotel Gruppen. Firmaet utvikler avanserte IT løsninger og har ca 45 medarbeidere i 4 land. Over 700 hoteller samarbeider med Techotel om et eller flere produkter og Klaus har byttet ut sykkelen sin med motorsykkel.

1986 ble navnet endret til AK Techotel A/S. Utviklingen av avanserte EDB-løsninger som bookingsystemer og hotellkino kom i gang. Hotellbookingsystemet AK Hotelmanager ble utviklet i 1985/1986 og første installasjon var på plass på Golf Hotellet i Viborg.

Techotel konsentrerte seg om å videreutvikle hotellsystemet til et bookingsystem som ville integrere alle hotellets funksjoner. Resultatet ble en totalløsning for hotellstyring: Booking-, salgs- og markedssystemet Techotel Exclusive som var vårt hovedprodukt frem til 2002.

1988 mottok Techotel sin første offisielle anerkjennelse ved at Hotel- og restaurantskolen i København valgte å bruke det på sin hotelleder linje.

1989 etablerte Techotel et datterselskap i Sverige. I løpet av 2 år ble Techotel det mest solgte hotellsystemet i Sverige. 

1990 inngikk Techotel en distributøravtale for det islandske markedet med Radiostofan.

Kort tid senere vant Techotel kontrakter med de to største hotellene på Island etter hard konkuranse med flere internasjonale hotellsystemer.

1991 inngikk Techotel distribusjonsavtale for det finske hotellmarkedet med ICL i Finland, som stanset salget av deres eget hotellsystem.
 
Som en naturlig følge av den store utbredelse av Techotel ble Techotel Direct booking utviklet. Slik kunne alle hoteller som hadde systemet sende reservasjoner til hverandre, samt kommunisere direkte med reisebyråer.

1993 ble Techotel Norge etablert. I løpet av 1½ år ble antallet installasjoner tredoblet i Norge.

Techotel Exclusive ble det mest solgte system i hele Norden frem til 2002.
Techotel underskrev en distribusjonsavtale med OY Unicash for det finske og baltiske markedet.

1994 inngikk Techotel distribusjonsavtale med Hospitality Systems B.V. Holland for det nederlandske marked og ICS i Polen (ICS er i dag AT&T) for det polske marked og Madro GmbH og Hypersoft GmbH for det tyske marked.

 

…fortsat
1994 kjøpte Techotel SMS Sverige og overtok SMS sine aktiviteter i Danmark. Techotel markedsførte med stor suksess SMS systemet under navnet Techotel Restaurant Manager og i løpet av de første 2 år ble det installert 20 nye systemer i Danmark alene.

1995 var Techotel først ute med å utvikle Central Booking – en felles kundemarketingsdatabase for hotellkjeder.

1996 gikk vi i gang med å flytte Techotel Exclusive over til Windows.  Windows versjonen fikk navnet Picasso.

1997 kjøpte Techotel et Windows-basert restaurantsystem “Abacus” som fremtidig supplement til Techotel Picasso.

1998 introduserte vi med suksess et nytt informasjons- og underholdningssystem – Infotainment, som erstattet vårt tidligere hotellkino system.

1999 hadde Techotel Gruppen 40 ansatte og over 400 hoteller som samarbeidspartnere. 

Sentral database og Booking Link for hotellkjeder ble videreutviklet og kan utvides med et Bonus Member system. 5 hotellkjeder bruker vårt unike produkt som vi idag kaller Techotel Central Office.

2000 – 2001. De første 10 installasjoner av Techotel Picasso kom på plass. 

2002 ble Techotel for 3. gang blitt tildelt det høyeste kvalitetsstempel på kreditverdighet, Tripel A. Karakteren AAA gis av D&B til bedrifter med solid økonomi og særdeles gode betalingsevne.

2003 hadde Picasso blitt en stor suksess og var allerede det mest solgte systemet i Norden. 105 hoteller hadde kjøpt Picasso siden introduksjonen i desember 2001. 

2004 Techotel opprettet et hosting og driftsenter i København for hosting og drift av hotellsystemer i hele Europa. 

2006 skrev vi kontrakt med Norlandia Gruppen om å levere en sentral løsning for 38 hoteller i en database i Skandinavia.
2006 Startet vi datterselskap i Irland og fikk raskt kontrakt med 10 hoteller

2008 Vi passerte 500 installasjoner. Picasso var da det mest brukte systemet i Norden. 

2012 kjøpte Techotel firmaet Via System, som selger adgangsløsninger. Gjennom Via Systems distribueres en rekke intjeningsfremmende digitale løsninger til hotelbransjen.
Samtidig utvikles det i Techotel integrasjon for disse løsninger til Picasso Digital
 
941 hoteller har bestilt Picasso siden 2002
Dette er en rekord!