Techotels historie

– en liten suksesshistorie med drive

Techotel

Fra TV til avanserte
bookingsystemer

I 1981 ble AK Techotel grunnlagt under navnet AK Radio. I starten bestod selskapet utelukkende av Klaus Ahrenkilde. Som en driftig ung ingeniørstudent, som ville bedre sin økonomi, syklet han rundt og hentet TV-er for reparasjon. Verkstedet var i studentleiligheten hans i 5. etasje.

Til slutt var det så mye å gjøre at han måtte ansette en tekniker og leie et rom for å oppbevare alle TV-ene. Lokalet var en kjeller under Hotel Danmark. Det var også det første hotellet som henvendte seg til Klaus for å kjøpe eller lease TV.

I dag er Klaus Ahrenkilde fortsatt eier og direktør i AK Techotel Gruppen. Selskapet utvikler avanserte IT-løsninger og har cirka 45 ansatte i 4 land. Over 700 hoteller samarbeider med Techotel om ett eller flere produkter og Klaus har byttet sykkelen sin med en motorsykkel.

I 1986 ble navnet endret til AK Techotel AS. Utviklingen av avanserte EDB-løsninger som bookingsystemer og hotellkino kom i gang. Hotellbestillingssystemet AK Hotelmanager ble utviklet i 1985/1986 og den første installasjonen var på plass på Golf Hotellet i Viborg.

Techotel konsentrerte seg om å videreutvikle hotellsystemet til et bookingsystem som skulle integrere alle hotellets funksjoner. Resultatet ble en totalløsning for hotelldrift: booking-, salgs- og markedsføringssystemet Techotel Exclusive, som var vårt hovedprodukt frem til 2002.

I 1988 mottok Techotel sin første offisielle anerkjennelse da Hotel- og Restaurantskolen i København valgte å bruke det i sin hotelldriftslinje.

I 1989 etablerte Techotel et datterselskap i Sverige. I løpet av 2 år ble Techotel det mest solgte hotellsystemet i Sverige.

I 1990 inngikk Techotel en distributøravtale for det islandske markedet med Radiostofan.
Kort tid senere vant Techotel kontrakter med de to største hotellene på Island etter hard konkurranse med flere internasjonale hotellsystemer.

I 1991 inngikk Techotel en distribusjonsavtale for det finske hotellmarkedet med ICL i Finland, som stoppet salget av deres eget hotellsystem.

Som en naturlig konsekvens av Techotels store utbredelse ble Techotel Direct booking utviklet. På denne måten kunne alle hoteller som hadde systemet sende reservasjoner til hverandre, samt kommunisere direkte med reisebyråer.

I 1993 ble Techotel Norge etablert. I løpet av 1½ år er antall installasjoner tredoblet i Norge.

Techotel Exclusive ble det mest solgte systemet i hele Norden frem til 2002.
Techotel signerte en distribusjonsavtale med OY Unicash for det finske og baltiske markedet.

I 1994 inngikk Techotel en distribusjonsavtale med Hospitality Systems B.V. Nederland for det nederlandske markedet og ICS i Polen (ICS er i dag AT&T) for det polske markedet og Madro GmbH og Hypersoft GmbH for det tyske markedet.

…fortsettelse

I 1994 kjøpte Techotel SMS Sverige og overtok SMS sin virksomhet i Danmark. Techotel markedsførte SMS-systemet med stor suksess under navnet Techotel Restaurant Manager og i løpet av de første 2 årene ble det installert 20 nye systemer bare i Danmark.

I 1995 var Techotel den første som utviklet Central Booking – en felles kundemarkedsføringsdatabase for hotellkjeder.

I 1996 begynte vi å flytte Techotel Exclusive over til Windows. Windows-versjonen fikk navnet Picasso.

I 1997 kjøpte Techotel et Windows-basert restaurantsystem “Abacus” som et fremtidig supplement til Techotel Picasso.

I 1998 introduserte vi med suksess et nytt informasjons- og underholdningssystem – Infotainment, som erstattet vårt tidligere hotellkinosystem.

I 1999 hadde Techotel Gruppen 40 ansatte og over 400 hoteller som partnere.

Sentral database og Booking Link for hotellkjeder ble videreutviklet og kan utvides med et Bonusmedlemssystem. 5 hotellkjeder bruker vårt unike produkt som vi i dag kaller Techotel Central Office.

I 2000 – 2001. De første 10 installasjonene av Techotel Picasso kom på plass.

I 2002 ble Techotel for 3. gang tildelt det høyeste kvalitetsmerket for kredittverdighet, Tripel A. Karakteren AAA gis av D&B til virksomheter med solid økonomi og spesielt god betalingsevne.

I 2003 hadde Picasso blitt en stor suksess og var allerede det mest solgte systemet i Norden. 105 hoteller hadde kjøpt Picasso siden introduksjonen i desember 2001.

2004 Techotel etablerte et hosting- og driftssenter i København for hosting og drift av hotellsystemer i hele Europa.

I 2006 signerte vi en kontrakt med Norlandia Group om å levere en sentral løsning for 38 hoteller i en database i Skandinavia.
I 2006 startet vi et datterselskap i Irland og fikk raskt kontrakter med 10 hoteller

2008 Vi passerte 500 installasjoner. Picasso var da det mest brukte systemet i Norden.
I 2012 kjøpte Techotel selskapet Via System, som selger adgangsløsninger. Gjennom Via Systems distribueres en rekke inntektsfremmende digitale løsninger til hotellbransjen.
Samtidig utvikles det i Techotel integrasjon for disse løsningene for Picasso Digital

941 hoteller har booket Picasso siden 2002.
Dette er rekord!